tirsdag den 31. juli 2012

Overvældet ...

Det er nok det ord, der passer bedst på, hvordan jeg har det lige nu. Måske ikke helt som damen her

billedet lånt her

men tilmeldinger til Efterårets kursusprogram STRØMMER IND i min e-postkasse; nogle kurser ER optaget, andre er tæt på at være det ... og det er bare et par dage siden, at programmet blev sendt ud. Så sidder du og OVERVEJER om du skal melde dig på et kursus, så skal du nok ikke tænke LÆNGE over det ;-)

Ellers så må jeg sige at det går rimeligt godt med den der fokus ting (ordforklaring til Maria: At holde fokus er at koncentrere sig om én ting, fremfor mange på én gang. Det svarer til, når en svagtseende person som mig, kniber øjnene sammen for bedre at se det det KLAR som er lige foran mig ... og så bliver alt det andet "sløret" ... comprende? Det er så spansk og betyder: forstår du nu?).

Min lille sølle ½ stjerneblok blev til en hel stjerneblok ... og fik en kant ... og jeg var faktisk enig med jer andre i, hvilket stof, der var bedst til kant. Så forvandlede blokken sig til en lille quilt ved at få en kant på og derefter blev den til en top. Her kommer så et lille sneak view så I kan se, hvordan jeg har valgt at quilte den.

Ja, det blev altså Baptist Fans ... lidt "grov" quilting med valdani perlegarn og Big Stitch nåle ... så bliver det sådan lidt "primitiv" quilting som man kunne se på de antikke brugsquilts (såkaldt "utility quilting). Jeg diskuterede lidt frem og tilbage med mig selv, men blev enig med mig selv (det er meget heldig, ikke?), at Elbow Quilting ikke egnede sig SÅ GODT til denne lille quilt og til den kraftige tråd.


søndag den 29. juli 2012

Er der vikinger i århus???

Ja, det har der i allefald været i denne weekend, da Moesgård atter engang var vært for det årlige Vikingetræf. Albert fra abmmodel var på job for Stiften og "fangede" nogle af de mange besøgende vikinger.

Der var "vikingeskibe" i Århus bugten

og skøn-jomfruer

og fæle krigere

der udkæmpede drabelige slag...

2 brødre kæmpede om kongeriget og den yngre bror måtte "lade livet"

kampen bølgede frem og tilbage ...

men den ældre bror løb af med sejren ... og kongeriget

Har du lyst til at se flere billeder fra Vikingetræffet, så kig forbi Alberts galleri på Spotted

lørdag den 28. juli 2012

kursuskatalog for efteråret 2012

Jeg har arbejdet det meste af ugen med at få gjort mit kursusprogram for efterårssæsonen klar ... og nu kan det ses på hjemmessiden under kurser. Jeg anbefaler at man downloader programmet som en pdf-fil, som man gemmer på egen computer. I pdf-filen kan man læse mere om kurserne og der er flere billeder end der er blevet plads til på hjemmesiden.

Jeg synes selv at jeg har fået sammensat et rigtig godt program for næste sæson ... og det er svært at fremhæve noget fremfor andet ... men prøv selv at kig på det.

Her er et billede af nogle af stofferne til årets Design Udfordring, som man også kan abonnere på, hvis man bor for langt væk til at være med på kurset.

Mere om det en anden dag ... læs evt. mere selv i programmet

torsdag den 26. juli 2012

Fokus II - hvad synes du?

Tak til alle jer, der har lagt en eller flere kommentarer på mit indlæg om at holde fokus. Herligt at vide, at mange kan genkende dette fra sig selv ... og vil være med til at prøve at holde fokus dennne sommer på nogle af de forsømte projekter, som mange af os har liggende rundt omkring.

Nu er min halve stjerne blevet til en hel. Den skal have en kant (5 cm) og jeg har holdt audition i haven her til morgen. Jeg har indsnævret feltet til 5 potentielle kandidater, ser her:

2 forskellige brune og 2 forskellige violette, men så fandt jeg også lige denne (beige øverst), som egentlig også er meget pæn, men måske for lys?

Og så skal jeg også finde ud af, hvordan den skal quiltes ... hm ... sådan en 8-pointed star har MANGE sømme og jeg vil helst undgå at skulle sidde og quilt rundt i alle de små diamanter. Overvejer en fladedækkende quilting som f.eks. en Baptist Fan, som jeg bare synes er så lækker ... og som passer ganske godt til denne type quilt - også rent historisk. Se f.eks.  dette link her. Andre mulighed for denne type "all-over"/fladedækkende quiltning kunne være clam shells, her lavet på maskine
Lige linjer, der danner terne - enten "på lige" eller diagonalt kunne også være en mulighed ... og hvis jeg lavede disse dobbelte, ville det i højere grad ligne en gammel quilt.

En fladedækkende quilting som f.eks. det man kalder "Elbow quilting" kunne også være en mulighed. Den har Barbara Brackman beskrevet i sin "Quilts from the Civil War"
Jeg ved godt , hvad jeg hælder til ... men hvad synes du?
Apropos fokus ... så started jeg egentlig med at færdiggøre juledækkeservietten, som jo bare manglede 30 cms kant syet til i hånden. Det var jo hurtigt gjort ... og så var jeg igang ...
Hvordan går det med jeres fokusprojekter???

onsdag den 25. juli 2012

Sommertur til Skandinavisk Dyrepark

På en dag med varmerekord gik turen mod Kolind og Skandinavisk Dyrepark.

Vi så isbjørne, der tog sig en kølig svømmetur

og legede i vandet

og vi så den søde lille isbjørneunge Siku (der efterhånden vejer 60 kg)

og brune bjørne der blev fodret med pølser fra cafeen og bjørneispinde (hjorteben)

og smukke ulve

og et dovent (og ildelugtende) vildsvin

og havde i det hele taget en hyggelig (om end varm) dag med madpakker og store vaffelis til dessert

... og der blev oven i købet syet i bilen på vej derop og hjem igen!

Aller billeder af Albert fra abmmodel, se resten af hans galleri fra Dyreparken på stiftens hjemmeside




søndag den 22. juli 2012

At holde fokus ...

det er noget af det, som jeg har svært ved. Det skyldes til dels nok visse personlige "issues" (jeg er nok lidt af en "kaos-pilot"), men også at jeg ofte er splittet imellem alt det som jeg SKAL sy og alt det som jeg gerne VIL sy. Det er ikke altid, at de to ting følges ad ;-)

Misforstå mig nu ikke, for det er bestemt et "luksus"-problem, men ikke desto mindre et problem - eller udfordring - at eje en quilt butik og hele tiden være på tæerne for at sy nye modeller til butikken og til kurser og div. abonnementer, mens jeg passer det job (lærerjobbet), som giver mig smør på brødet  ... og brød til smøret. Sommetider har jeg MÆGTIG lyst til også at lave noget FOR MIN SKYLD og noget, som ikke nødvendigvis skal kaste et nyt mønster og/eller model til butikken af sig. Jeg har det ligesom alle andre pw-piger, at jeg bliver mægtig inspireret af alt det fine jeg ser på andre blogs, i bøger og magasiner ... og ikke mindst er det en stor fristelse altid at være omgivet af så mange fine stoffer, som jeg er. Jeg holdt op med at tælle efter jeg var nået til 50+ UFOer!!!

Nu har jeg holdt ferie i en uge og jeg har været en god pige. Jeg er startet med at "lave lektier" og sørge for at være up to date med BOM blokke og har fået syet de Prærie Sampler blokke, som bare var riet, så i dag mærkede jeg en MÆGTIG stor lyst til at starte et nyt projekt op.

Da jeg var på Lolland var jeg så heldig at erhverve mig den yndigste lille dukkevugge fra ca. midten af 1800-tallet (billede følger i en anden post). Vuggen skal jeg have syet en lille madras og pude til ... og ikke mindst en lille quilt, så de sidste par dage har jeg siddet og kigget i mine mange bøger med antikke quilts og er faldet for denne

One Patch Strip quilt fra ca. 1875 fra bogen "Childhood Treasures"

Ingen mønstre i bogen, "kun" (eng) tekst og flotte billeder af antikke dukkequilts

... men så var det jeg liiiiige ledte efter noget og frem dukkede det ene fine projekt efter det andet, først en halvfærdig dukkequilt, inspireret af en anden antik quilt. Hvorfor jeg ikke har lavet den færdig undrer mig meget, da jeg nu er nået så langt.


Så fandt jeg en helt færdig dækkeserviet, som jeg lavede til et af mine julekurser for et par år siden

Den mangler bare sølle 25-30 cm lukkekant syet ned for hånd på bagsiden!!!!

Frem dukkede også de fineste 6" Bow Tie blokke fra bytte i 2009

Jeg har kun 15-17 stk, så der skal lidt flere til før det kan blive til en større quilt

Jeg fandet også disse 9" Shoo Fly blokke i Pennsylvania farver, fra et bytte i 2010

Her skal der også væsentlig flere til, før det kan blive til et tæppe, men sammen med blokkene fandt jeg en stak stoffer, der allerede var skåret til flere blokke, så det er jo egentlig bare at gå i gang...


Og sidst men ikke mindst fandt jeg "løsdelene" til den allerføste "Design Udfordring", som vi havde i butikken i 2009 - og da jeg stadig synes den er rigtig fin, er det da ærgeligt at den bare ligger og samler støv...


Så ... jeg gjorde det fornuftige og forkastede (umiddelbart) ideen om at starte endnu et nyt projekt op, og har besluttet mig for at være standhaftig og PRØVE at holde fokus på at få færdiggjort nogle af disse fine UFOer ... fremfor at starte nye ;-)

Hvis man nu roterer dem lidt og syr på dem sådan lidt på skift ... så kommer man nok ikke til at kede sig.

Er der nogen derude der kan genkende sig selv i det jeg skriver her ... altså alt for mange UFOer og vanskeligheder med at holde fokus? Og som har lyst til at prøve at holde fokus sammen med mig?`En sådan slags "sy-sammen" men blot i hvert sit syværelse (eller stue for mig vedkommende, da jeg ikke ejer et syværelse)? Måske kan vi heppe lidt på hinanden undervejs?

fredag den 20. juli 2012

Halvvejs gennem årets BOM

Hvert år i januar måned starter jeg en ny BOM op i repro-stoffer syet i hånden over pap. I år hedder den "8-pointed Star Sampler BOM" og er som navnet siger en sampler (= forskellige blokke), alle sammen af typen 8-takket stjerne.

Farveholdningen i år er forskellige 1800-tals blå, fortrinsvis indigo- og kadetblå og lyserøde/pink stoffer, de fleste af typen double pink samt forskellige shirtingsbaggrunde til hver blok. Det er en af de typer BOMs som jeg også selv nyder at sy - netop fordi det er nye stoffer og en ny stjerne hver måned.

Jeg tænkte at jeg ville vise de stjerne, der er syet ind til nu, hvor vi er halvvejs igennem året.

1. måneds stjerne, "Pin Wheel Star"

2. måneds stjerne, "Western Spy"

3. måned, "Star Flowers"

4. måneds blok, "Pole Star"

5. måneds blok, "Shooting Star"

6. måneds blok, "Flying Bat"

Nu kan jeg forestille mig, at abonnenerne er begyndt at spekulere på, hvordan disse stjerne mon skal samles, da mine BOMS (som regel) altid er "mystery BOMs", altså jeg afslører først det endelige design til slut ;-)

BEMÆRK: Der er ikke ledige pladser på denne BOM, men jeg starter en ny BOM op til januar 2013

I butikken er der nu 10 af disse pink og blå 1800-tals stoffer fra BOM projektet til salg, se under nyheder

søndag den 15. juli 2012

"sommerferien" 2012 officielt skudt igang...

I dag har Albert og jeg været på vores traditionelle nu-er-det-sommerferie-tur-til-Ebeltoft. Vi tog en hurtigt beslutning, da vejrudsigten for de næste par dage ikke er forrygende. Det var vejret nu heller ikke i dag (vi fik et par byger på vejen), men det var tørvejr i Ebeltoft og solen tittede da frem et par gange.

Lidt syning i bilen ... på et par blokke til repro-abonnementets præriesampler, som aldrig var nået længere end til at blive riet.

Jeg ser noget betænkelig ud ... men det skyldes mest at jeg ikke helt syntes det var OK at kombinere bilkørsel OG fotografering.

Frokosten blev - også helt traditionelt - indtaget på den skønne kro "Imellem Jyder" og bestod af de ligeså traditionelle Stjerneskud, indtaget i gårdhaven.


Bagefter en is fra Kræmmerhuset  som blev indtaget med udsigt til Fregatten


og nogle af de andre flotte gamle træskibe, der er i Ebeltoft, fordi de har deltaget i Small Ship Race, Nordisk Kystkulturstævne


alle billeder af abmmodel

Resten af eftermiddagen blev tilbragt i sofaen foran tv med et sytøj og Touren 




fredag den 13. juli 2012

Sidste dag i butikken før ferien ...

I dag fredag den 13. juni er sidste åbningsdag før butikken holder sommerferie-lukket i 3 uger.

Også i dag er der mulighed for at komme og sy. Der vil være kaffe og the på kanden og lidt sødt til ganen.

Også i dag er der et par gode tilbud: køb 5 stk mønstre og få det dyreste gratis samt alle magasiner til ½ pris, da butikken stopper forhandling af magsiner.  koster Dkk 65,-, 75,- og 119,- pr. stk. Der er forskellige magsiner f.eks. "American Patchwork & Quiltning", "Quilts & More", "Antique Quilts", "Fast Quilts", Vignette (4, 5 og 6) og meget meget mere.

BEMÆRK: Billeder herunder er IKKE repræsentativt for, hvad vi har på lager af magasiner!

torsdag den 12. juli 2012

Billeder fra dagens lynlåse demo...

I dag havde butikken besøg af Maria Harrits fra AllMomasQuilt, som kom og viste mange forskellige måder at sy lynlåse på/i ... tasker, bokse, puder mm.

Demoen var godt besøgt hele dagen ... og i 3 stive timer talte Maria om lynlåse og gav gode råd og vejledning til helt konkrete lynlås-problemer.

Hvis nogen undrer sig over, hvad strygestivelse har at gøre med lynlåse, ja så er det et af de produkter, som Maria varmt anbefalede (sammen med Roxanne's Glue-baste-it lim) til at tackle selv de sværeste lynlåse-vanskeligheder. En kunde spurgt om Maria var ansat som sælger i butikken ... tja, ansat er hun jo ikke, men hun er jo kendt for at være lidt af en "gadget-girl" og deler gerne sine erfaringer med de forskellige teknikker og redskaber, som hun selv er glad for at bruge.

Maria havde syet den sødeste lille trekantet pung i sort stof med farveblyanter i forskellige farver. Stoffet er nyt i butikken - og kan derfor ikke ses på hjemmesiden endnu, men vi har det - og det koster Dkk 149,- pr. meter.


Vil du se flere billeder fra dagens demo, så kig i butikkens flickr-album

Rigtig mange kunder havde fundet vej til Kolt i dag ... ikke bare pga. lynlåse demoen, men også fordi der var ½ pris på butikkens i forvejen nedsatte stoffer. Det blev til mange meter jeg fik skåret af i dag - og mange tomme bolts, og jeg har i skrivende stund ikke helt tjek på, hvad der er tilbage, så er du en af dem, der har siddet og bestilt på nettet, så vender jeg tilbage, så snart jeg har overblik over, hvad der er tilbage på rullerne og hvem, der er kommet først med bestillingerne.

onsdag den 11. juli 2012

I dag lynlås demo & BILLIGT stof

I dag kommer Maria Harrits kl. 11.00-14.00 og viser forskellige nemme måder at montere lynlås i punge/tasker/pudebagstykker mm .... noget som mange quiltere viger tilbage for, fordi de synes det er lidt svært. Maria vil desuden vise en nem måde at sy en sjov lille trekantet pung og vil desuden give "lynlåse-førstehjælp", så har du projekter med lynlås, der ikke lige er blevet færdige pga div. vanskeligheder, så tag dem med, og vi kan se på dem sammen... og så håber jeg, at Maria er ved at være ovenpå igen efter en rigtig fæl sommerforkølelse.

I dag er der desuden ½ pris på alle i forvejen nedsatte stoffer (= Dkk 35,- pr. meter) ved min. køb af 1 meter af hvert design. Nogle (ikke alle) udsalgsstoffer kan ses her 

tirsdag den 10. juli 2012

25% rabat på alle Pre-Cuts i dag

Dagens tilbud er i dag 25% rabat på alle Pre-Cuts; Jelly Rolls, Charm Packs og Layer Cakes mm..


(Noget af) butikkens udvalg kan ses på hjemmesiden, men vær opmærksom på, at der i nogle tilfælde blot er 1-2 stk tilbage af hver, så her gælder altså først til mølle ... og Internet ordrene pakkes først efter lukketid.

mandag den 9. juli 2012

I dag 25% rabt på Kaffe Fasset/Rowan stoffer

Igen i dag har butikken ekstraordinært åbent fra kl. 10-15.

Dagens tilbud er -25% rabat på alle Kaffe Fasset/Rowan stoffer ved min. køb af ½ meter af hvert print.

billedet lånt her

På butikkens hjemmeside under designerstoffer kan du se det udvalg vi har denne type stoffer. Tilbuddet gælder også i dag i netbutikken, men net-ordrene ekspederes først EFTER butikkens lukketid og der kan derfor være udsolgte varer.


søndag den 8. juli 2012

½ pris på bøger i dag

Butikken holder EKSTRAORDINÆRT sommeråbent i denne uge fra 10-15 (mandag til fredag). Hver dag er der forskellige gode tilbud og sycafé.


I dag mandag er der ½ pris på stort set alle bøger i butikken (med undtagelse af få helt nye titler). Tilbuddet gælder også ordre i netbutikken, men der tages selvfølgelig forbehold for evt. udsolgte titler. Se evt. butikkens hjemmeside

 

Ekstraordinært sommeråbent i butikken i uge 28

Denne uge har ungerne og jeg tilbragt i vores Lollandske ferieparadis hos mormor og morfar. Der leves livet i et noget mere adstadigt tempo end jeg normalt er vant til - og der er ikke noget som stille dage på terassen med et sytøj, højt til himlen, solskin og mormors kødgryder til at få mig gearet helt ned igen efter en travl periode.

I næste uge (28) fra mandag den 9. til fredag den 13. juli har jeg EKSTRAORDINÆRT åbent i butikken i Kolt inden jeg for alvor lukker for 3 ugers ferie fra lørdag 14. juli til søndag den 5. august, begge dage inkl.

Hele ugen vil der være forskellige gode tilbud hver dag samt mulighed for at komme og sy, også hver dag samt en fin DEMO. Jeg har et par gange skrevet her på bloggen, at et nærmere program følger, så her kommer det så endelig:

Mandag er der ½ pris på alle bøger (med FÅ undtagelser af de ALLERNYESTE titler)

Tirsdag er der 25% rabat på alle Kaffe Fasset/Rowan stoffer ved minimum køb af ½ meter af hvert design

Onsdag er der 25% rabat på alle pre-cuts (Jelly Rolls, charm packs mm)

Torsdag er der ½ pris på alle i forvejen nedsatte stoffer (= Dkk 35,- pr. meter) ved min. køb af 1 meter af hvert design. DESUDEN kommer Maria Harrits kl. 11.00-14.00 og viser forskellige nemme måder at montere lynlås i punge/tasker/pudebagstykker mm .... noget som mange quiltere viger tilbage for, fordi de synes det er lidt svært. Maria vil desuden vise en nem måde, at sy en sjov lille trekantet pung og vil desuden give "lynlåse-førstehjælp", så har du projekter med lynlås, der ikke lige er blevet færdige pga div. vanskeligheder, så tag dem med, og vi kan se på dem sammen...



Fredag er der 2 gode tilbud: tilbud på mønstre; køb 5 stk mønstre og få det dyreste gratis samt alle magasiner til ½ pris, da butikken stopper forhandling af magsiner.

Alle tilbud gælder også i netbutikken de pågældende dag - så langt lager rækker og med det forbehold, at netordrene først ekspederes EFTER lukketid i den fysiske butik og derfor kan være udsolgt.

ALLE DAGENE (på nær torsdag under Marias demo kl. 11-14) er der sycafé ... så grib sytøjet og gerne en madpakke og lidt at drikke, så byder jeg kaffe, the og lidt sødt. Prisen er Dkk 25,- pr. dag. Tilmelding er ikke nødvendigt og cafeen betales på dagen, men pladsen er dog begrænset til antal af siddepladser, altså omkring 12 personer ;-)

Jeg glæder mig til at se jer!

torsdag den 5. juli 2012

Lancering af nyt moda stof abonnement!

Jeg sidder her i mit Lollandske ferieparadis og arbejder!
En af de ting, som jeg ikke nåede at få gjort inden jeg rejste var at få skrevet om butikkens nye moda stof abonnement.

Abonnement indeholder 6 årlige forsendelser; i januar, marts, maj, juli, september og november.Hver pakke indeholder 5 x 30 cm/fuld bredde af flotte stoffer fra nogle af moda førende designere. Stofpakkerne vil matche årstidne, således at første pakke som udsendes her i juli er let og sommerlig. I september vil det være noget, der igen passer til årstiden, efteråret og i november vil du modtage julestoffer og så fremdeles.

Hver pakke koster Dkk 199,- + evt. forsendelse (efter PostDanmarks takster) og det vil i mange tilfælde være muligt at købe ekstra stof af de samme designs, hvis man forelsker sig vildt i det som jeg har udvalgt til serien (naturligvis i det omfang lager rækker) og også ofte muligt at købe supplerende stoffer (det har jeg f.eks. til denne første forsendelse).
Første moda-abo pakke indeholder en rigtig romantisk og sommerlig kollektion fra "3 Sisters", der hedder Papillion. "3 Sisters" fremstiller kollektioner, der ikke altid er deciderede repro-kollektioner, men som altid er inspireret af gamle franske tekstiler, tapeter og dokumenter og således har denne gammeldags "feel" over sig som jeg - og mange andre - så godt kan lide.


Send en mail på helene@helenejuul.dk, hvis du ønsker at blive abonnent på moda abonnementet (skrive moda-abo i emnefelt). Abonnementet kan (endnu) ikke ses på hjemmesiden, som jeg ikke har forbindelse til på min ferie.

Du binder dig ikke til at modtaget et bestemt antal pakker, men det er ikke som i en bogklub, hvor du kan sige nej til én månedspakke og ja til den næste. Abonnementet løber til det opsiges og skal betales forud for forsendelse. BEMÆRK: Kun kortbetaling over nettet eller kontant eller kortbetaling i den fysiske butik i Kolt - altså nøjagtigt som med repro-abonnementet.

Apropos repro-abo. Som man måske har set på Wenches blog, så er repro-abo pakke nr. 36, 4. del af vores Prærie Sampler, netop i disse dage på vej ud til abonnenterne. Tema denne gang er Vestens Vilde Kvinder; de seje pionærkvinder der kom fra Europa eller USA's Østkyst og skulle få en hverdag med familien til at fungere under meget hårde omstændigheder, de prostituerede, barkvinderne og de mange andre hårdføre kvinder, der blev stammødre til en ny generation af kvinder, der i mange tilfælde blev om muligt endnu stærkere end deres mødre.


Jeg syr 2 blokke hver gang til et mindre projekt og Wenche syr flere blokke til et større projekt, se evt. hendes blog


Jeg har pt. ingen ledige pladser, men det er muligt at blive skrevet op på venteliste. Muligvis har Wenche stadig et par ledige pladser.